NK luchtwapens succesvol voor Veluwse schutters

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

NK luchtwapens succesvol voor Veluwse schutters

Bericht door Redactie »

NK luchtwapens succesvol voor Veluwse schutters

De regionale schietsport teams schoten raak tijdens het 3e Nederlands Kampioenschap Teams Luchtwapens welke van 15 t/m 23 mei in de Kamphal te Wezep geschoten werd. Voor dit grootste nationale schietsport evenement voor de luchtwapenschutters was er organisatorisch alles aan gedaan om voor de deelnemende schutters de meest ideale omstandigheden te creëren om een perfecte score te schieten.
De leden en medewerkers van de Schietsport Vereniging Wezep hadden na weken van voorbereiding sporthal De Kamphal vrijdag in een mum van tijd getransformeerd tot een volwaardig schietsportcentrum met 30 elektronische schietbanen.
De Schietsport Vereniging Wezep organiseert dit voor de schietbond, de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie. En dat al het werk niet voor niets was geweest bleek wel uit het feit dat een aantal van de deelnemende schutters op deze banen hun Persoonlijke Record wisten te verbeteren.

Afbeelding
Klik hier of op de foto voor een kleine fotoimpressie

Dit schietsportevenement trekt deelnemers uit heel Nederland, er waren 630 luchtpistool en luchtgeweerschutters naar Wezep afgereisd om hun serie te gaan schieten.

Regionale schutters
Aan dit combinatie evenement van een NK teams en de Landelijke Klasse kampioenschappen luchtpistool en luchtgeweer namen ook regionale schutters deel. Bij de geschoten series voor de klasse kampioenschappen kwamen echter veel regionale schutters net iets te kort ten opzichte van hun concurrentie. SV Wezep schutster Marjan van Oene die uitkomt in de Dames A klasse had aan het begin van de week een score geschoten van 356 punten waarmee ze de hele week aan de leiding stond in de tussenstand. Haar grootse concurrent, Marian van den Nieuwenhuizen uit Heeswijk Dinter wist echter afgelopen zaterdag een betere score te schieten zodat Marjan van Oene genoegen moest nemen met een 2e plaats. Marian van de Nieuwenhuizen is dit jaar enorm vooruit gegaan. Ze is net iets beter. Maar ik heb hier toch een heel mooie score geschoten Meer zat er gewoon niet in, aldus een tevreden Marjan van Oene.

Ook Pieter Dijksterhuis was tevreden met het resultaat van zijn geschoten serie. Deze in de H klasse uitkomende SV Oostendorp schutter wist een serie te schieten van 584 punten en werd daarmee keurig 4e. Zijn teamgenoot Dick Boschman wist wel 1e te worden in de H klasse maar met zijn score van 593 zal deze topschutter niet echt tevreden zijn. Kampenaar Bram Jager die uitkomt in de Veteranen A klasse wist met een score van 324 punten beslag te leggen op een keurige 2e plaats.

De regionale schuttersteams waren op het NK aanmerkelijk succesvoller. Maar liefst drie Nederlands Kampioenschap titels wisten de Veluwenaren te bemachtigen. Het SV Wezep B klasse team bestaande uit Henry Wolf, Aalt Zwep en Gerard van 't Ende werd Nederlands Kampioen. Ook SV Oostendorp deed goede zaken in Wezep, hun team bestaande uit Dick Boschman, Pieter Dijsterhuis en Bettina Schreurs veroverde in de H klasse de NK titel.
Maar ook de regioschutters Andre ten Voorde, Andre v/d Hardenberg en Albert Mulder die samen een A klasse team vormen waren te sterk voor hun concurrentie en konden de NK titel meenemen naar Sv de Valk in Elspeet.

Het evenement werd afgesloten met een ander schietsport onderdeel de olympische finale om De Grote Prijs van Wezep.
En dat de dames zeer in opkomst zijn in de schietsport liet Nienke van de Bor zien. Met schoten die tot tienden geteld moeten worden omdat men zo dicht bij elkaar zit werd deze Harderwijker schutster na een zinderende finale winnaar.

Kijk ook eens op http://www.svwezep.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie