WHC D-selectie scoort voor KiKa

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

WHC D-selectie scoort voor KiKa

Bericht door Redactie »

WHC D-selectie scoort voor KiKa

WHC D1 en D2 hebben dit seizoen niet alleen voor zichzelf gevoetbald. Aan het begin van het seizoen kreeg elke speler een inschrijflijst mee om sponsoren te zoeken voor een doelpuntenactie en hier is ruimschoots gehoor aan gegeven. De kinderen zochten mensen die geld wilden geven per doelpunt of een vast bedrag wilden sponsoren. Van het totaal zou 70% naar KiKa gaan en 30% van het geld draagt bij aan een kamp voor de kinderen zelf.


KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in heel Nederland. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit.
Een fantastisch doel waarbij deze fitte spelers van WHC D1 en D2 zich in hebben gezet voor hun zieke medemens.

In een reactie liet KiKa het volgende weten:
Wat een fantastische actie hebben jullie voor KiKa opgezet. De jongens zijn kanjers hoor dat ze dit doen voor KiKa. Chapeau!
KiKa zet zich enorm in, omdat er te weinig geld beschikbaar is voor de onderzoeken naar Kinder Kanker. Waarom? Omdat er 90.000 volwassenen per jaar geraakt worden met deze verschrikkelijke ziekte en `maar` 500 kinderen. Door de kleine omvang zijn kinderen met kanker ook voor de farmaceutische branche oninteressant. En dat vinden de mensen achter Kika absoluut onacceptabel. Helemaal omdat we weten dat we door meer onderzoek versneld meer kinderen kunnen genezen van Kinder Kanker.
Er is ontzettend veel nieuwe data uit genenonderzoek beschikbaar gekomen dat als het ware roept om onderzocht te worden. En dat is puur een kwestie van meer geld beschikbaar krijgen om meer kinderen te kunnen genezen. En daar doen we alles voor!

Afbeelding

Deze actie leverde dankzij de kinderen van D1 en D2 maar liefst € 866,11 op wat rechtstreeks naar KiKa gaat. Omdat KiKa geen deur aan deur collectes houdt en niet fanatiek donateurs werft leeft deze stichting vooral van giften. We kunnen dit goede doel dan ook hartelijk bij u aanbevelen. Giften kunt u overmaken op giro 8118 ten name van Stichting KiKa. Voor meer informatie kunt u kijken op www.whcdselectie.tk of www.kika.nl . We willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun giften!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie