Eindelijk een oplossing voor de recreatiewoningen(?)

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9580
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Eindelijk een oplossing voor de recreatiewoningen(?)

Bericht door Redactie »

Eindelijk een oplossing voor de recreatiewoningen(?)

Het onderwerp Recreatiewoningen blijft de politiek bezighouden. Eind juni zond minister Cramer de Tweede Kamer een reactie op de vraag “Hoe nu verder?” Reden genoeg voor de Oldebroekse CDA-fractie om diezelfde vraag te stellen met betrekking tot Oldebroek.

De gemeente Oldebroek heeft een aantal jaren terug gekozen om te handhaven tegen permanente bewoning in recreatiewoningen. De recreatiewoningen die in de gemeente Oldebroek staan, zijn voornamelijk gevestigd op park ’t Loo, Mulligen en Vogelezang. Vooral op deze laatste twee locaties vindt permanente bewoning plaats. De gemeente Oldebroek heeft een behoorlijke tijd intensief gecontroleerd en gehandhaafd op deze illegaliteit, maar dit is de laatste tijd afgenomen. Wellicht dat het college wacht op een antwoord vanuit politiek Den Haag of vanuit de provincie. Minister Cramer geeft in haar reactie heel duidelijk aan hoe zij vindt dat gemeenten met het fenomeen recreatiewoningen zouden moeten omgaan. Zij vindt dat het zondermeer een taak van gemeenten is en blijft. Reden genoeg voor de CDA-fractie om hierover vragen te stellen. De fractie van de Christen Democraten vraagt het college van burgemeester en wethouders hoever zij inmiddels zijn met handhavingsacties. Tevens wordt gevraagd of het college ook nieuwe mogelijkheden ziet naar aanleiding van de reactie van minister Cramer en of dit wellicht positieve gevolgen heeft voor bewoners van recreatiewoningen in Oldebroek. Raadslid Mulder geeft aan dat er grote behoefte is aan duidelijkheid. Zowel voor bewoners en de gemeenteraad maar ook voor het college zelf. Mulder: “Wellicht zouden we tegen elkaar moeten zeggen: Het heeft niet gewerkt, een deel van de Oldebroekse recreatiewoningen is nooit geworden waarvoor het bedoeld was. We gaan er met elkaar naar toewerken dat we in Oldebroek een oplossing vinden zodat we er ook klaar mee zijn! Uiteraard moeten daarvoor eerst alle gevolgen in beeld worden gebracht.” De CDA-fractie staat in ieder geval open voor deze discussie.

kijk ook eens op www.cdaoldebroek.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9580
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Eindelijk een oplossing voor de recreatiewoningen(?)

Bericht door Redactie »

Betreft: schriftelijke vragen (art. 4:7 RvO) / Recreatiewoningen

Geacht college,

Onlangs werd bekend dat het onderwerp Recreatiewoningen opnieuw hoog op de agenda van Den Haag staat. Minister Cramer heeft op 30 juni een onderzoek en voortgangsrapportage over dit onderwerp aan de Tweede Kamer gestuurd.

Zij geeft aan dat er nog circa 40.000 recreatiewoningen zijn die vallen in de categorie ‘Overige recreatiewoningen’ (niet liggend in kwetsbare gebieden en niet op bedrijfsmatig geëxploiteerde complexen). Deze recreatiewoningen komen volgens de Minister in aanmerking voor een gedeeltelijke ontheffing. Naar aanleiding van de mededelingen van Minister Cramer stellen wij u de volgende vragen:
 • 1. Kunt u in een overzicht de stand van zaken aangeven ten aanzien van de handhaving van de permanente bewoning van recreatiewoningen in Oldebroek?
  2. Zijn er recreatiewoningen in Oldebroek die voldoen aan de criteria die Minister Cramer stelt, om in aanmerking te komen voor een ontheffing voor permanente bewoning?
  3. Bent u, gelet op de gedecentraliseerde bevoegdheid, bereid om deze recreatiewoningen een ontheffing te verstrekken?
  4. Indien u ja antwoordt op vraag 2 en 3, zijn er beperkingen denkbaar, bijvoorbeeld strijdigheid met bestaande wet- en regelgeving, of beperkingen ten aanzien van uitbreidingsmogelijkheden van omliggende bedrijven?
  5. Minister Cramer geeft aan dat het aantal illegale situaties van permanente bewoning in recreatiewoningen landelijk gezien afneemt. Geldt dit ook voor de gemeente Oldebroek? Kunt u daarbij aantallen noemen?
  6. Wat zijn de gemeentelijke plannen ten aanzien van recreatiewoningen in Oldebroek, indien er geen recreatiewoningen vallen onder de criteria gesteld volgens Minister Cramer?
Wij wachten uw reactie op bovenstaande vragen met belangstelling af.

Hoogachtend,
De CDA-fractie in de gemeente Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie