VVD kandidatenlijst Waterschap Vallei en Veluwe bekend.

Waterschapsverkiezingen 18 maart 2015
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9876
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

VVD kandidatenlijst Waterschap Vallei en Veluwe bekend.

Bericht door Redactie »

VVD WATERSCHAPCENTRALE Vallei en Veluwe
Persbericht, 27 november 2014
VVD zet in op een effectief en doelmatig waterbeheer voor Waterschap Vallei en Veluwe

Na gedegen werk van de Kandidaatstellingscommissie van de VVD Waterschap-Centrale Vallei & Veluwe kon op 27 november de ledenvergadering de kandidatenlijst voor de Waterschapsverkiezingen van 18 maart 2015 vaststellen.

De kandidaten op de eerste plaatsen kunnen bogen op veel kennis en ervaring en onder het motto “een effectief en doelmatig waterbeheer” willen zij zich graag intensief gaan bezighouden met de kerntaken van het Waterschap.
De focus zal daarnaast liggen op een financieel verantwoord beleid waarbij de lasten voor inwoners en bedrijven zo laag mogelijk moeten blijven. De VVD is graag bereid hiervoor ook bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen.

Verrassende, aansprekende en liberale talenten
Jos van der Vorst, voorzitter van het VVD Waterschapcentralebestuur geeft aan
bijzonder verheugd te zijn over de samenstelling van de kieslijst. "Het bestuur heeft de kandidaatstellingscommissie de opdracht meegegeven kandidaten te selecteren op basis van de volgende criteria: verrassend, met voldoende inhoud, aansprekend, een goed liberaal gehalte en in potentie geschikt voor het
Dagelijks Bestuur van het Waterschap. Voor ons is het ook van groot belang
dat in de toekomst veel wordt samengewerkt met de andere bestuurslagen.
Wij hebben alle vertrouwen in een goede uitslag met deze kandidaten.”

Afbeelding
Van links naar rechts: Johan Hanstede, Ede (8), Roelof te Velde, Maarn (6), Sjoerd Mulder, Apeldoorn (5),Victor Doorn, Apeldoorn (1),Corrie-Christine van der Woude, Ede (3), Beerd Volkers, Heerde (7), Theo Bos, Barneveld (4), Eric Mackay, Harskamp (2)

De huidige VVD Heemraad in het Waterschap, Victor Doorn, is gekozen tot lijsttrekker. Victor heeft veel ervaring zowel in het bedrijfsleven als op bestuurlijk vlak. Hij wil graag door als Heemraad (DB lid) of als lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap. Nummer twee op de lijst is Eric Mackay, eerder wethouder in Oegstgeest maar met roots op de Veluwe en ook ervaring in het bedrijfsleven. Ook Eric is een goede en zeer ervaren bestuurder.
Corrie-Christine van der Woude, een talent met veel ervaring in de publieke sector, is nummer drie.
Nummer vier op de lijst is Theo Bos, nu ook lid van de VVD fractie in het Waterschap. Als agrariër ken hij als geen ander de belangen van deze groep. Daarnaast loopt hij al lang mee in de gemeentelijke politiek en in het Waterschap.

De VVD wil ook in het waterschap Vallei & Veluwe werken aan een financieel gezond en verantwoord beleid. Doorn:” Een effectieve organisatie, een verstandig investeringsbeleid, met name door goed asset management en het beperken tot de kerntaken, waarbij de veiligheid voorop staat, leidt tot beheersbare kosten en lagere schulden. Daar profiteren burgers, boeren en ondernemers van, omdat we de belastingen laag kunnen houden. Wij horen bij de top 5 van goedkoopste Waterschappen en dat willen we zo houden.”
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie