Open dagen postduivenvereniging De Pelikaan Oosterwolde

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10187
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Open dagen postduivenvereniging De Pelikaan Oosterwolde

Bericht door Redactie »

Hebt u altijd al eens willen weten wat er in een postduivenvereniging gebeurd?
Dan heeft u nu de kans en wel op vrijdagavond 14 en zaterdagavond 15 juni a.s. in het verenigingsgebouw van
postduivenvereniging PV de Pelikaan aan de Mheneweg-Noord 10A te Oosterwolde (inrit bij de reclamezuil van Stichting Promotie Oosterwolde).

Mede in het kader van het 90-jarig bestaan van de vereniging worden er dit jaar meerdere activiteiten georganiseerd.
Zo ook deze 2 open 'dagen'. Iedereen die belangstellend, nieuwsgierig of misschien zelf in het verleden postduiven heeft gehad is van harte welkom. En ook mensen die altijd al dachten: wat doen ze daar toch altijd in het weekend in dat gebouwtje aan de Mheneweg-Noord moeten beslist komen.

Op vrijdagavond 14 juni a.s. kunt u vanaf 19.30 uur, na een korte introductie over postduiven, live meemaken hoe de duiven de mand ingaan voor de wedstrijd die op zaterdag plaatsvindt. U kunt er getuige van zijn hoe deze 'renpaardjes van het luchtruim, zoals postduiven ook wel worden genoemd, d.m.v. een elektronische ring worden geregistreerd en in de loop van de avond in een speciaal ingerichte vrachtwagen worden geladen om een dag later een afstand van enkele honderden km's te gaan overbruggen. Ook de aankomst op zaterdag kunt u live meebeleven. Opgave hiervoor is op vrijdagavond. Hierbij kunt u bij een postduivenliefhebber/duivenmelker thuis de aankomsten van de duiven live meemaken. 's Avonds is het mogelijk om vanaf 18.00 uur in het verenigingsgebouw van PV de Pelikaan mee te kijken hoe het zogenaamde 'klokken afslaan' in zijn werk gaat, de uitslag van de wedstrijd wordt gemaakt en er wordt natuurlijk een hapje en drankje geserveerd net als op de vrijdagavond.

Kortom:
- vrijdagavond 14 juni a.s. bent u vanaf 19.30 uur in het verenigingsgebouw van PV de Pelikaan
- zaterdag 15 juni a.s. kunt u de live aankomsten van de duiven meemaken (tijd wordt nog nader bekend gemaakt)
- en 's avonds vanaf 18.00 uur wordt u wederom verwacht in het verenigingsgebouw.

Wilt u alleen bij de live aankomsten van de duiven op zaterdag aanwezig zijn meld dit dan even via: pvdepelikaan@outlook.com of 06-29437033. Dit mailadres en telefoonnummer kunt u ook gebruiken voor andere vragen en/of opmerkingen.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie