Column van de fractie van de ChristenUnie: Genieten van rust

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10216
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Column van de fractie van de ChristenUnie: Genieten van rust

Bericht door Redactie »

De laatste vergadercyclus van de gemeenteraad voor de zomervakantie vergt veel van de commissie- en raadsleden. Allerlei voorstellen worden nog geagendeerd in deze laatste vergaderingen zodat ze nog op tijd zijn afgehandeld voordat het zomerreces ingaat. Vaste onderdelen zijn ook de jaarrekening over het afgelopen jaar, de bestuursrapportage over de eerste maanden van het lopende jaar en de perspectievennota, de plannen die het college voornemens is op te nemen in de begroting voor het komende jaar, 2025. Een drukke tijd, maar daarna is het dan toch echt tijd voor vakantie.

U herkent dat vast ook wel op uw werk, op school of thuis, je werkzaamheden afronden zodat je het met een gerust hart kunt loslaten. Zo ook voor alle scholieren en zeker voor degene die examen hebben gedaan dit jaar, wat is er toch mooier dan met een diploma op zak je volledig te richten op je vrijheid in de voorliggende zomermaanden.

Ons grote voorbeeld is natuurlijk onze Schepper die ons het belang van rust al leert bij de schepping. God heeft in zes dagen deze aarde geschapen en Hij rustte op de zevende dag van Zijn scheppingswerk. Ook de overheid ziet het belang van perioden van rust en heeft o.a. de wettelijke verplichting van vakantie, met behoud van doorbetaling van loon opgenomen in de wet.

Vakantie heeft voor iedereen weer een andere invulling, waar de één thuis volledig in de ruststand gaat, trekt een ander er op uit om elders vakantie te vieren. Anderen gebruiken hun vrije tijd om zich in te zetten voor activiteiten voor de jongere jeugd, bijvoorbeeld door het organiseren van sport en spel. Maar hoe uw vakantie er ook uit mag zien, wij wensen u een gezegende tijd toe en hopen elkaar daarna weer in gezondheid te ontmoeten!

Fractie ChristenUnie Oldebroek

Afbeelding

Bron Facebook
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie