Voortgang versneld wonen; meer mogelijkheden kleinschalige woningbouwinitiatieven

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10215
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Voortgang versneld wonen; meer mogelijkheden kleinschalige woningbouwinitiatieven

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 10 juli 2024
Vanaf dinsdag 9 juli 2024 zijn er in de gemeente Oldebroek meer mogelijkheden voor tijdelijke en langdurige woonruimtes. Dit speelt in op de woonbehoeften van onze inwoners. Hiervoor zijn afspraken gemaakt in de nieuwe beleidsnotitie ‘Kleinschalige woningbouwinitiatieven’.

Versneld Wonen

Ook in onze gemeente is de woningnood hoog en daardoor is er behoefte aan het versneld realiseren van woningen. Tijdens zes inwonersavonden van het project Versneld Wonen hebben we de woonbehoefte van onze inwoners onderzocht. Er is onder meer vraag naar extra woonruimte in het buitengebied en versoepeling van de voorwaarden voor kleinschalige woningbouwinitiatieven. Wethouder Beerd Flier is blij met deze aanpassing: ‘’Hiermee spelen we in op de vraag van onze inwoners. Dit geeft hen meer mogelijkheden voor tijdelijke woningbouw, bijbouwen of verhuur. We denken graag met inwoners mee, met als uitgangspunt: Ja, mits.’’

Meer mogelijkheden
Vanaf 9 juli 2024 zijn er meer mogelijkheden om tijdelijke woonruimtes te creëren, zoals het bewonen van een bestaand bijgebouw, het plaatsen van een woonunit of het realiseren van een (pré)mantelzorgwoning op het erf. Hiervoor wordt een Omgevingsvergunning voor een bepaalde termijn afgegeven. Opties voor langdurige woonruimtes zijn bijvoorbeeld het aanbieden van kamerverhuur, het vervangen van een bestaand bijgebouw door een nieuwe woning of het bewonen van een bestaand bijgebouw. Voor alle mogelijkheden gelden bepaalde voorwaarden, deze leest u in de beleidsnotitie: www.oldebroek.nl/kwbi.

Aanvraag indienen
Neem voor meer informatie en aanvragen contact op met medewerkers van team Ruimtelijke Vergunningen, tel. 0525 63 83 00. Of plan online een afspraak in via www.oldebroek.nl/afspraak, kies voor bouwregels info/inzien.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie