PROVINCIE WERKT MET SPOED AAN AANVALSPLAN AMBULANCEZORG

Gesloten
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10162
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

PROVINCIE WERKT MET SPOED AAN AANVALSPLAN AMBULANCEZORG

Bericht door Redactie »

PROVINCIE WERKT MET SPOED AAN AANVALSPLAN AMBULANCEZORG
Gedeputeerde Esmeijer opent elektronische ideeënbus voor onorthodoxe oplossingen voor Gelderse ambulancezorg


De provincie Gelderland wil zich tot het uiterste inspannen om medio 2005 een einde te maken aan de overschrijding van aanrijtijden van ambulances.
Eind maart presenteert de provincie Gelderland knelpunten en mogelijke oplossingen in het Aanvalsplan Ambulancezorg, zo heeft verantwoordelijk gedeputeerde Hans Esmeijer aangekondigd. Ten behoeve van het aanvalsplan worden door heel Gelderland op dit moment in een recordtempo knelpunten geïnventariseerd rond de ambulanceproblematiek. Ook wordt een elektronische ideeënbus geopend waar mensen uit Gelderland hun mogelijke oplossingen kwijt kunnen voor een betere ambulancezorg in de provincie.

In het aanvalsplan ligt de nadruk op de knelpunten rond aanrijtijden van ambulances zoals die worden ervaren door Gelderse burgers en aanbieders van de ambulancezorg. In Gelderland zijn 22 standplaatsen voor ambulances. De ervaring leert dat de huidige norm rond aanrijtijden meestal wel wordt gehaald maar er zijn ook knelpunten, bijvoorbeeld in de gemeenten Lingewaard, Nunspeet, Millingen aan de Rijn en in de Bommelerwaard. Verontruste burgers uit de gemeente Lingewaard organiseerden afgelopen december een handtekeningenactie om hun bezorgdheid kenbaar te maken over de lange aanrijdtijden van de ziekenauto in hun gemeente. Met name in dorpen als Haalderen, Gendt en Doornenburg wordt dit probleem sterk gevoeld. Bij de provincie kwamen in totaal zo'n drieduizend handtekeningen binnen. Maar ook op andere plaatsen zijn soortgelijke problemen, zoals in de dunbevolkte gebieden op de Veluwe en in de noordelijke Achterhoek (Lochem e.o.).

Het aanvalsplan
Onderdeel van het aanvalsplan is dat komende weken intensief gesproken wordt met burgemeesters, zorgverzekeraars, aangrenzende provincies en burgers die hun bezorgdheid kenbaar hebben gemaakt. Van "onderop" wordt dus op lokaal niveau gevraagd welke problemen er zijn en mogelijk welke praktische en concrete oplossingen er op korte termijn wellicht voorhanden zijn.

Bron: Gemeente Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gesloten